Glädjerop från tidigare expeditioner!

Alltid kul att få feedback - här bjuder jag på några varma minnen som expeditionskamrater har gett till mig som tack.En glad grupp avancerade nybörjade som jag tog upp på Elbrus under sommar 2016 - alla klarade sig hela vägen upp till Europas högsta punkt, 5641 möh!

Från: bestigning av Elbrus

"Är du intresserad av mountaneering, så kan jag rekomendera Lena som en riktigt bra guide oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Det jag gillade mest är äventyrliga inställningen men samtidig fokus på disciplin och säkerhet. Lena har förmågan att elda upp intresse för sådana upplevelser. Elbrus expedition var allt jag förväntade mig och mycket mer. Efter sådana stunder sitter man bara och längtar efter nya berg att bestiga."
- Vardan, 30, Sverige. Yrke: IT


"Tidigare resor och aktiviteter med Lena och då särskilt vår bestigning av Elbrus tillsammans har gett mig ett stort förtroende för henne både som guide, instruktör, tolk, mm. Hon kan regionen väl och är påläst, hon är säkerhetsmedveten och generös med sin kunskap samt hon har en förmåga att känna av hur gruppen mår och vart ribban bör ligga på sätt som verkligen imponerar mig. Jag hoppas att jag kommer kunna genomföra många fler resor, expeditioner och äventyr med henne i framtiden!"

- Bjørn, 30, Sverige. Yrke: Omvärld/juridikFäröarna, den allra västra delen av ögruppen

Från: Segling Färöarna - Island

"Lena var vår otröttlige styrman när vi satte segel mot Island från Färöarna, och höll alltid modet uppe hos sin besättning - även när vågorna gick höga och sjösjukan härjade som värst, såg hon till att vi tog våra uppgifter på allvar samtidigt som hon gjorde sitt yttersta för att vi snabbt skulle känna oss bättre."
- Sebastian, 33, Sverige/Norge. Yrke: Protesmakare

Ombord efter ankomst från Färöarna till Island


Från: Resa i Kysjtym med omnejd, inklusive nedfallsområdet från Kysjtymkatastrofen (Majak)

"Lena var ett klockrent val av ledsagare när jag gjorde en researchresa för kommande roman. Utöver att tolka och sköta pratandet när det behövdes gjorde Lena genom sitt intresse för märkliga saker och sin förmåga att få kontakt med rätt människor ett ovärderligt arbete med att gräva fram ny information och bekräfta sanningshalten i befintlig information, leta upp guider och chaufförer och i största allmänhet få saker att hända. På egen hand hade jag antagligen promenerat omkring i Kysjtym och inte mycket mer - nu blev det i stället en av mitt livs bästa upplevelser och en enorm mängd material jag inte hade räknat med."
- Anna Fock, Författare, 32, Sverige

Anna mäter strålningen under stalker-resan till Kysjtym


Från: Segling i Grekland

"Verkligen ett minne för livet. Min första segling upplevelse och jag kunde inte ha bett om bättre plats, besättning och kapten. De dagarna var fyllda med härliga minnen och äventyr. Rekomenderas!"

Sailing the Greek Mediterrainean. Nearing storm, but great smiles


Här är även lite tidigare allmän feedback:

K. N, Sverige, 35: “Någon av de bästa motivatorerna jag någonsin mött!”

V. S., Norge, 40: “The amount of energy and commitment she has is astounding”

D. S., Sverige, 51: ”Den mest handlingskraftiga människa jag någonsin, någonsin träffat”


Det är sådant som ger min kraft, energi och motivation att göra det jag gör. Att kunna inspirera andra, och ge andra häftiga och utvecklande upplevelser för livet, är det som får mig att ticka. Tack ska ni ha!