Sommarens äventyr


Första dagen på norra halvklotets kalendersommar... Här är en översikt över mina äventyrsplaner under kommande halvåret!

För en gångs skull så kastar jag inte loss mot Arktis så fort isläget tillåter det. Det kan dock bli ändring på det med kort varsel, om det finns en expedition som är tillräckligt intressant. I övrigt seglar jag skandinaviska vatten och ger några korta seglingskurser (bokas genom kontaktsidan). Jag kommer rapportera från slutet av Volvo Ocean Race när jag intervjuas av Ocean Sailing Podcast i juni.

Juli har jag vigt åt träning och äventyr i Sverige. Bytt slitna däck på räsercykeln och kompletterat med långfärdsutrustning, planerar även att slita ut minst ett par löpskor. Det finns så många ställen som jag vill uppleva både från vatten och från land! Ser fram emot att paddla, klättra, tälta ute och njuta av den fantastiska naturen vi har härhemma. Jag kommer även hålla i workshops, föreläsningar och utbildningar efter planer och behov, och fortsätta coacha och träna de kunderna jag har idag.

Sedan blir det äntligen dags för bergsbestigning i augusti. Jag leder en grupp uppför Mont Blanc, var där senast 2013 via italienska normalrutten - nu blir det en av de franska. Vi använder förstås inte lift, och bor i egna tält. Det här blir en träningsbestigning för att gruppen ska få känna på höga höjder och hur kroppen reagerar; toppen är förstås en bonus. Senare i vinter väntar då ännu högre höjder. Hösten är mest intressant för tropiska seglatser, och vi får se om det blir en till Sydney-Hobart på raken eller om jag satsar på det nästa år.

EDIT 25/6 2018: det blir arktisk segling även i år, och jag kastar loss under dagen eller imorgon. Mer om upplägget här!

Jag fortsätter arbeta på en rad andra projekt, mer om dem i framtiden, och jobbar även vidare med mina ledningsuppdrag. För fler uppdrag, projekt, expeditioner, föreläsningar, intervjuer, öppningar eller andra förfrågningar är jag kontaktbar på lena@adrenalena.se