Vad har hänt sedan sist?

Under senaste äventyret - på toppen av Cavall Bernat. Rätt nöjd förstås
Roligt med många nya läsare. Sedan resan till Montserrat har det varit tyst här. Hur kommer det sig?

Det har i själva verket producerats en del på det här hållet. Jag har fortsatt klättra, upp till 3 gånger i veckan, som jag har gjort sedan årskiftet - fram tills jag tvingades till att avbryta det och sätta mig i självkarantän. Jag har byggt en del hemma, och kommit igång med årets odlingar. Jag har varit ute på flera larm med lokala Räddningstjänsten, också detta innan karantänen. Jag hann föreläsa ett par gånger innan det hela drogs igång, och här även gästbloggat, bl.a här.En snackis på senaste - bästsäljande i genren!
Boken "Är du förberedd?" som jag har skrivit ihop med Lars har nu (äntligen!) kommit ut som ljudbok. Boken innehåller personliga avsnitt i jag-form, både från mig och Lars - och det är vi själva som läser upp dessa, för en extra personlig touch. Vi läste in dem redan i höstas, men produktionen och släppet av ljudboken har planerats av förlaget och har inte kunnat skyndas på.

Vi har nu även gett ut en ny kortare faktabok om att arbeta hemifrån, till exempel i tider som nu - under karantän. Den finns både som e-bok och som ljudbok. Det går alldeles utmärkt att beställa ett flertal ex till dina medarbetare, maila så ordnar jag ett paketpris.
Slutligen har jag även intervjuats för SVTs Babel, tillsammans med Lars. Reslutatet går att se på SVT Play. Det var en intressant övning, för då var jag redan i självkarantän, och delar av filmteamet var också det. Lätt fixat genom Skype! Kanske är det en positiv bieffekt av karantäntiderna - digital transformation kommer igång på riktigt. Det gäller att se möjligheter, inte bekymmer...

Något som filmades för Babel. Det är svårt att få folk att förstå att prepping inte handlar om att hamstra, utan om att skaffa kunskap och testa ut det - som tex här med att testa att odla egna örter, kryddor och grönsaker innan krisen slår till för fullt. Även om det handlar om några kvadratcentimeter krasse i fönsterbrädan.

Det verkar som att jag kan slippa karantän om ett par dagar. Det vore gott - bristen på social och fysisk stimulans gör mig milt sagt rastlös. Det är inget fel på produktiviteten, men jag är inte gjord för att sitta hemma och uggla. Dessutom har jag köpt en riktigt bra cykel, som jag vill gärna rasta några mil!

Vilka äventyrsresor blir av i sommar är oklart än så länge. Men det lutar åt att det kan bli mycket segling längs med Sveriges kuster! Det är nog en av de mest pandemivänliga aktiviteterna.

Hur det blir med andra planer kommer bero på vilka föreskrifter som gäller just då. Jag återkommer när det väl är aktuellt. Jag spår tung trafik runt Kebnekaises topp i år, och hoppas att folk har mer respekt för farorna - under tidigare säsonger gick räddningshelikoptern varm eftersom folk har på senaste tiden åkt dit oförberedda, utan att förstå att det inte är som ett vanligt OCR-race eller maraton. Jag var själv med och hjälpte samordna en räddningsinsats senaste gången jag var där och ledde en grupp upp till Sydtoppen.

Fler uppdateringar följer! Fram tills då så finns jag på Twitter (@thewicked), Instagram (@adrenalenaadventures) och Facebook (Adrenalena).

För er som undrar: ja, jag har använt mask under självkarantän.